Scurt istoric

SCURT ISTORIC

În anul 1940, s-a înfiinţat în comuna Orăştioara de Sus, Serviciul de pompieri voluntari civili, care în decursul anilor, a avut mai multe denumiri, iar din anul 2005, are denumirea de SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUATII DE URGENTA. S-a înfiinţat în baza Hotărârii nr. 26 din 26 octombrie 2005, a Cosiliului local al comunei. În decursul anilor, acest serviciu, a participat la diferite concursuri profesionale organizate la nivel zonal, are în componenţă un compartiment de specialişti de prevenire, un echipaj de intervenţie, cu o grupă de intervenţie şi echipe specializate, respectiv :
 transmisiuni – alarmare, cercetare - căutare, deblocare – salvare, sanitară, sanitar – veterinară, şi echipă logistică; în total 22 persoane, 100% din aceştia fiind voluntari.Are în dotare un buldoexcavator, un tractor cu remorca, o ambulanta şi alte dotari necesare eventualelor intervenţii.
Membrii serviciului, participă activ, la activităţile care se organizează pe linie de specialitate, activităţi practice, teoretice, demonstrative, precum şi la prestarea unor servicii, pentru populaţie, în acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu